Hónap: 2020 november

kúszó fajdbogyó
Kert

A piros bogyós kúszó fajdbogyó a tél üde színfoltja, de az illóolaja a gyógyászatban is használatos

Az egyre növekvő választéknak köszönhetően ma már a hideg évszakokban is könnyű színt csempészni a teraszokra és a balkonokba. A kúszó fajdbogyó egyre népszerűbb örökzöld törpecserje, a legtöbb nagyobb lakásfelszerelési üzletben és virágkereskedésben is kapható.

Read More
Kert Otthon

A vertikális kertészet a jövő útja, a zöldfal kiváló megoldás az otthonok természet közelivé tételének

Az innovatív megoldások a kertészetben is megjelentek, a vertikális ültetéssel kis helyen nagyobb mennyiségű növényeket ültethetünk. Ma már a zöldfalak nemcsak irodaházakat, szállodákat díszítik, egyre több otthonban megtalálhatók. Habár nem tartozik a legolcsóbb eljárások közé, de a látvány és az élmény hosszútávon megtérül.

Read More
filodendron
Szobanövények

Újra trendi a filodendron

 A filodendron nemcsak népszerű szobanövény, de biztos, hogy mindenki könnyen felismeri jellegzetes alakú leveleiről. Általában a nagyobb csarnoképületekben az impozáns méretével hívja fel magára a figyelmet, de gyakran díszíti a ruhákat is. Létezik kisméretű fajtája is, amely kiváló a kevésbé tágas otthonok számára.

Read More
karácsonyfa
Otthon

A környezettudatos szemlélet műfenyő kontra élőfenyő

A karácsony közeledtével egyre többen gondolkodnak, hogy mű vagy élőfenyőt állítsanak. Sokaknak fontos a fenyőillat mellett a környezettudatosság is, ezért nem árt időben mérlegelni a különböző szempontok figyelembe vételével a döntés előnyeit és hátrányait.

Read More
karácsonyi kaktusz
Szobanövények

A karácsonyi kaktusz az egyik leghálásabb növény, évekig hozza a gyönyörű virágait

A karácsonyi kaktusz az egyik legnépszerűbb szobanövénye a téli évszaknak. Ilyenkor a különböző áruházakban, és akár élelmiszerboltokban is csábítóan tekintenek ránk a különböző színekben pompázó, bimbós karácsonyi kaktusz cserepecskék.

Read More
Kassák Residence
Ingatlan Lakóparkok

Kassák Residence

Hamarosan megrendezésre kerül az év legjelentősebb magyarországi ingatlanpiaci eseménye, a Property Investment Forum, ahol a legkülönlegesebb projekteket is a díjazzák.

Read More
japán dérbabér
Kert

A japán dérbabér egész éven virágzik, és a fagyokat is jó tűri

A japán dérbabér az örökzöld díszcserjék közé tartozik, kevés gondozást igényel. Nagyon jól mutat erkélyeken és balkonládában a különböző törpe évelők társaságában, de akár kertbe is kiültethető.

Read More
coliving
Trend

A coliving fogalma már egyre többek számára ismert Magyarországon is

A coliving az egész világon egyre népszerűbb, vannak olyan országok, ahol már régebb óta meghonosodott, de a fővárosban is számos pozitív kezdeményezés található.

Read More
Legényfogó
Otthon

Szobanövények, amelyek a félárnyékos helyiségekben is jól érzik magukat

A napjainkban zajló változásokat a hazai kertáruházak forgalma is tükrözi, a megváltozott élethelyzet ugyanis egyre többeket ösztönöz a szabadtéri kertészkedésre, de egyre több és többféle szobanövényt vásárolunk.

Read More
lakásfelújítás
Lakásfelújítás

Érdemes jövőre az ingyenmilliókból a lakásfelújításra fordítani, ráadásul a rezsi is jelentősen csökkenthető

A magyar lakosság jövedelmének tetemes százalékát fordítja a rezsivel kapcsolatos kiadásokra. Azonban nem árt mérlegelni, hogy az otthonunk komfortját szolgálja-e, vagy jórészt az utcát fűtjük a havi súlyos tízezrekből.

Read More