Praktiker
Ékszertartó evőeszköztartóból
0-1 óra könnyű

Barkácsolás

Ékszertartó evőeszköztartóból

Keszei Borbála - 2012. március 6.

Nyomtatás

Amit elkészítünk

Amit elkészítünk

Sokféle ékszertartó készíthető házilag. Jóformán csak a kreativitásunk és az időnk szabhat határt. Nekem is volt már többféle – fa, amelynek ágaira akaszthattam ezt-azt, dobozka. Egyik sem volt tökéletes: a láncok összegabalyodtak, a fülbevalók összekeveredtek. Íme egy egyszerű és mégis praktikus megoldás!

/forrás: instructables/

Amire szükséged lesz

  • fából készült evőeszköztartó
  • 4 csomag réz szemes csavar (2,3x18 mm-es)
  • 3 csomag réz akasztós csavar (2,3x18 mm-es)
  • 1 képakasztó szett
  • mérőszalag
  • mérőszalag
  • kalapács
  • Fehér festékspray
Praktiker

1. Lépés

Az akasztók helyének kijelölése: jelöld be, hogy hová fogod rakni a csavarokat. A hosszú fiókrészek jók a nyakláncokhoz és karkötőkhöz, a rövidebbek pedig kiválóan alkalmasak a fülbevalóknak.

Mark-where-your-screws-will-go

2. Lépés

Csavarok behelyezése: az akasztós csavarokat a láncokhoz, a szemescsavarokat a fülbevalókhoz választottam. Most már csak minden csavart a bejelölt helyre kell csavarozni. Érdemes egy nagyobb csavarral megtenni az első mozdulatot, mert aztán könnyebben megy a becsavarás. Ha nagyon csúszik az ember keze, egy papírtörlőt fogjunk hozzá, akkor gyorsabban megy a csavargatás. Olyan erősen csavarjuk be, amennyire csak bírjuk.

Twist-in-the-screws

3. Lépés

Akasztó felszerelése: ahhoz, hogy felakaszthasd a falra egy képszögre, akasztót kell készíteni. A doboz hátoldalába vezess be két csavart a középtől egyenlő távolságra. A drótot húzd át a csavarfejeken és vágd megfelelő hosszúságúra és hurkold össze jó erősen.

Attach-picture-holder

4. Lépés

Festés: Tegyél újságpapírt az asztalra és jöhet a festés. Egyenletesen szórd be festékkel a dobozt! Hagyd száradni egy ideig, majd akaszd a falra.

Spray-paint

5. Lépés

Helyezd el az ékszereket!

Hanging-jewelry-organizer-from-utensil-holder

Hasonló ötletek

Mutasd meg mit és hogyan!

A Csináld+ egy közösségi ötletbörze, ahol részletes útmutatókat találsz/oszthatsz meg dekorációs, barkács, vagy divat témában.

Tudj meg többet! »