FIMO karkötő
1-3 óra közepes

Divat

FIMO karkötő

Hobbyművész - 2011. április 12.

Nyomtatás
Címkék: divat, karkötő, sütés

Amit elkészítünk

Amit elkészítünk

FIMO süthető gyurmából készült, vidám, meleg színekben pompázó karkötő, mely kitűnő kiegészítője lesz majd a napbarnított bőrnek a nyári éjszakákon!

Hobbyművész

Amire szükséged lesz

1. Lépés

A 4 különböző színű FIMO kiégethető gyurmából a gyurmanyújtó gép segítségével készítsünk azonos méretű, de különböző vastagságú lapokat. A lapok szélessége max. 17,5 cm lehet. A hengerek távolságát 9 különböző méretre állíthatjuk 1 mm-től 3,5 mm-ig. Helyezzük egymásra a 4 lapot, majd vágjuk félbe a gyurmavágó pengével. Az egyik felére tegyünk egy 5. lapot is.

1

2. Lépés

Fordítsuk egymásra a két téglatestet és így is vágjuk félbe. Az egymásra helyezéseknél minden lépésnél nyomjuk óvatosan össze a lapokat, téglákat.

2

3. Lépés

Ismét helyezzük egymásra a téglatesteket, és az oldalára fordítva, vágjuk átlósan ketté. Ügyeljünk a pontosságra.

3

4. Lépés

A két háromszög alapú hasábot helyezzük egymás mellé és szintén nyomjuk finoman össze. Az oldallapjait összenyomkodva nyújtsuk meg a hasábot.

4

5. Lépés

A két hegyes sarkot vágjuk le úgy, hogy középen egy négyzet alapú hasáb maradjon, amiben átlósan helyezkednek el a színes gyurmalapok.

5

6. Lépés

A négyzet alapú hasáb éleit egy kicsit nyomkodjuk meg, hogy ne legyen nagyon éles. Vágjuk egyenletes szeletekre a gyurmavágó pengével.

6

7. Lépés

Az így keletkezett kis négyzet alakú gyöngyök oldalaiba szúrjuk bele a gyöngytűt és süssük kb. 30 percig 110 fokos elektromos sütőben.

7

8. Lépés

A megmaradt háromszög alapú hasábot is vágjuk szeletekre, majd ujjaink között hengergetve készítsünk ovális gyöngyöket. Ezekbe is szúrjuk bele a gyöngytűt és süssük kb. 30 percig 110 fokos elektromos sütőben.

8

9. Lépés

A kihűlt gyöngyökből húzzuk ki a gyöngytűket, és damillal fűzzük össze karkötőnek. Sok sikert kívánunk az elkészítéshez!

9

Hasonló ötletek

Mutasd meg mit és hogyan!

A Csináld+ egy közösségi ötletbörze, ahol részletes útmutatókat találsz/oszthatsz meg dekorációs, barkács, vagy divat témában.

Tudj meg többet! »